PROGRAMMA

125 JAAR DIJKERHOEKSFEEST

In 2018 bestond het Dijkerhoeksfeest 125 jaar! En dat hebben we gevierd!!

 

Hieronder lees je het programma van 2018.

 

In 2019 vindt het Dijkerhoeksfeest plaats op 21, 22 en 23 juni.

VOGELSCHIETEN

Zondagmiddag 17 juni

Traditiegetrouw vindt het vogelschieten het weekend voor het feestweekeinde plaats. Dit jaar echter niet op zaterdagavond, maar op zondagmiddag. Aanvang 13.30 uur, start vogelschieten 14.00 uur. Jong en oud krijgen hun kans om de prijzen mee naar huis te schieten!

 

Ga naar de site van Schietvereniging de Zaagmolen voor meer informatie!

VRIJDAG

Vrijdagmorgen

De schoolkinderen worden deze ochtend verwacht bij Het Bonte Paard. Hier doen zij een leuke activiteit en er is een voorstelling. Ook voor de kinderen staat een gedeelte van de vrijdagochtend in het teken van dit jubileum, en uiteindelijk wordt voor iedereen straks duidelijk hoe de kinderen 125 jaar Dijkerhoeksfeest beleven…hoe, dat blijft nog even geheim….Na het patat eten kunnen de kinderen een rondje maken in de zweef- of draaimolen op het feestterrein.

 

Vrijdagavond

D.A.T. revue: Kiek D.A.T.

Net als voorgaande jaren organiseert D.A.T. (Dijkerhoeks Amateur Toneel) weer een revue, dit jaar genaamd Kiek DAT. De aanvang van de revue is 19:45 uur. In de revue worden actuele stukjes, zang en dans vertoond. Kom naar de feesttent en bewonder de verschillende Dijkerhoekse talenten.

 

Alive

Na de revue zorgt het bloed fanatieke viertal van de band Alive voor een onvergetelijke afsluiting van de vrijdagavond.

 

ZATERDAG

Zaterdagochtend

Dit jaar begint de zaterdag van het Dijkerhoeksfeest traditioneel met de optocht. Deze start net als andere jaren om 10.00 uur vanaf de wei op de hoek Tromopsweg-Dijkerhoekseweg. Het belooft weer een bonte stoet te worden met allerlei actuele en vermakelijke thema’s. Komt dit allen zelf aanschouwen!

 

Klik hier voor het reglement. Opgeven voor de optocht kan bij Arno Meijerman 06-22381584.

 

Jubileumreceptie

Aansluitend aan de optocht is iedereen van harte welkom in de feesttent voor de jubileumreceptie.. De receptie duurt tot 12.30 uur.

 

Zaterdagmiddag

Na de optocht wordt er in de feesttent de prijsuitreiking gedaan aan de deelnemers met de mooiste wagens.

Ringsteken met paard en wagen

Dit jaar wordt er aandacht geschonken aan de spelletjes uit vroegere tijden. Wie herinnert zich nog het ringsteken per paard, tractor of op de fiets op het weggetje naar de familie Smale? Aansluitend aan de jubileumreceptie vindt buiten op het feestterrein het ringsteken met paard en wagen plaats.

 

Kermis

Ondertussen is de kermis het hele weekend open voor de kinderen met een zeefmolen, een schiettent, touwtje trekken, een snoepkraam, een viskraam en een patatkraam.

 

Mega rodelbaan

Uniek en nog niet eerder vertoond in de gehele Benelux. JV-Pro Events heeft een super mooie rodelbaan ontwikkeld, waar zowel de jonge kinderen als tieners en jawel ook volwassenen enorm veel plezier aan beleven. En het Dijkerhoeksfeest heeft de primeur!! De rodelbaan is er zowel op zaterdag als op zondag.

 

Zeskamp

Oude tijden herleven…ook op zaterdagmiddag…het spelonderdeel ‘ringsteken met paard en wagen’ staat ’s middags op het programma. De zeskamp van dit jaar is gebaseerd op de Schotse Highland Games, maar dan de Dijkerhoekse variant. Met als thema ‘Laat de Schot in u los tijdens de zeskamp’ wordt er zaterdagmiddag gestreden om de Bonte Paard Bokaal.

 

Rob Stam

Dit jaar wederom een artiest op de zaterdagmiddag. Zo rond 4 uur verwelkomen wij Rob Stam op het feestterrein. Deze OneManBand zorgt voor een gezellige afsluiting van de zeskamp en een goed begin van de zaterdagavond.

 

Zaterdagavond

De zaterdagavond is de avond voor feestvierders uit de hele regio. Dit jaar staan de bands Kroepin en de Daredevils op het podium. Dat Kroepin in deze regio geen onbekende is, bewijst hun 12,5 jarig jubileum dat de band in april van dit jaar vierde. 2018 is dus voor zowel het Dijkerhoeksfeest als voor Kroepin een jubileumjaar. Daarnaast is de energieke coverband Daredevils vorig jaar voor herhaling vatbaar gebleken en zij maken deze jubileumeditie wederom hun opwachting in de feesttent in Dijkerhoek. Kortom: Een avond om niet te missen!

 

Tent open: 21:00 uur

Entree: € 10,-

ZONDAG

Zondagochtend

De zondag is de familiedag bij uitstek. Om 11.30 uur begint de dag met een brunch in de tent verzorgd door OBS Dijkerhoek. Dit jaar met de gezelligste band van Nederland: de Grösmeijers uit Markelo.

 

Stoelendans

Oude tijden herleven, dus ook oude spellen herleven. Tijdens ons 125-jarig bestaan, houden we een stoelendans met…..juist ja, 125 stoelen! De stoelendans vindt plaats na de brunch.

 

Zondagmiddag

De kinderen kunnen zich het hele weekend naar hartenlust uitleven op het feestterrein met de diverse kermisattracties. Voor de kleintjes weer een grote zandbak en de octopus. Daarnaast is er ook dit jaar weer een overdekt terras aan de voorzijde van de tent. De ideale plek om lekker te chillen en te relaxen. En bij mooi weer zit je heerlijk in de schaduw en bij slecht weer zit je lekker droog.

Demo Dragrace

Dit jaar vindt er op zondagmiddag een spectaculaire dragrace demo plaats. Bij dragrace leg je zo snel mogelijk een korte afstand af en er wordt op slechts één wiel geraced. Er worden zondagmiddag twee demonstraties gegeven, waarin 2 teams tegen elkaar strijden. Dat het spectaculair wordt is zeker. Komt dat zien!

 

's Middags is er in de tent live muziek, namelijk One Two Trio, Helene Fischer Double en Gust!

 

Wie kent zet niet? One Two Trio, Nederlands leukste feestband met o.a. de hits Juffrouw Toos, Hokie Pokie en 10 Kleine Tuinkabouters! Daarnaast zijn ze momenteel te horen bij Edwin Evers op Radio 538 met de 'One Two Trio Hussel’. Een uniek live concept, waarbij twee nummers qua tekst en melodie volledig door elkaar worden gehusseld. One Two Trio is uitgegroeid tot een gevestigde naam als het gaat om feest! Live gespeeld en gezongen topentertainment met veel humor, interactie en een bijzonder aanstekelijk enthousiasme. Bereid je maar vast voor....One Two Trio gaat er een écht feest van maken in Dijkerhoek!

 

En dan, het hoogtepunt van het weekend voor alle schlager liefhebber. .'Atemlos' zegt waarschijnlijk genoeg. Want iedereen in Duitsland en ver daarbuiten kent de hit 'Atemlos durch die Nacht' en iedereen kent haar: Helene Fischer. Met Helene Fischer by Sara beleven we dit jaar onvergetelijke muzikale momenten tijdens een adembenemende show waarin alle hits van Helene Fischer voorbij komen.

 

Het 125 jarige Dijkerhoeksfeest wordt afgesloten met de heren van Gust uit Dijkerhoek. Wat begon als een eenmalig coverband van de Dijkerhoekse dialect band ‘Gedreagt Oe’ is dankzij de grote schik en de goede reacties doorgezet naar een ware podiumsensatie!

 

De gehele zondag is de toegang gratis!

2018 © Dijkerhoeksfeest.nl. Alle rechten voorbehouden..