PROGRAMMA 2023

PROGRAMMA 2022

Een feest als nooit tevoren: Dijkerhoeksfeest 24, 25 & 26 juni


Na 2 jaar corona en 2 keer een aangepaste variant van het Dijkerhoeksfeest gaat het weer gebeuren. Dijkerhoek viert feest als vanouds. En nog een beetje meer dan dat! Het wordt een feest met alles erop en eraan! Van lekker hossen vooraan bij het podium tot eindeloos rondjes draaien in de zweefmolen. Van heerlijk chillen op het grasveld tot een biertje drinken met vrienden bij de buitenbar. En van hangen op een bank onder de luifel tot aan lekker fanatiek meedoen met de zeskamp. Het kan allemaal op het Dijkerhoeksfeest 2022!

 

In het weekend van 24, 25 en 26 juni is het zover en barst het feest na 2 jaar weer helemaal los. De feesttent staat op de feestweide naast Deja-Vu (voorheen Het Bonte Paard) en is bereikbaar vanaf de Dijkerhoekseweg. Hieronder het programma, zodat je zeker weet dat jij op het juiste moment op het feestterrein aanwezig bent:

Vrijdag 24 juni


Schoolkinderen

De schoolkinderen trappen het feestweekend af. Op vrijdagmorgen worden ze opgeleid tot circusartiest om vervolgens te ‘shinen’ in hun eigen voorstelling, met als publiek natuurlijk hun familieleden. Ze sluiten deze actieve ochtend af met een welverdiende maaltijd en een rondje in de zweef- of draaimolen op het feestterrein.


D.A.T. revue

Nadat de toneeldoeken 2 jaren achtereen gesloten bleven, staat het Dijkerhoeks Amateur Toneel (D.A.T.) weer te trappelen om het podium te betreden. Dat doen ze met een revue met als titel ‘DAT Löp wa lös’. Deze revue start om 19.45 uur. Na afloop zorgt de 100% Powerband voor een ongetwijfeld onvergetelijke afloop van de eerste dag van het Dijkerhoeksfeest 2022.

 

Zaterdag 25 juni


Optocht

De optochtwagens gaan weer uit de stal! En wel op de zaterdagmorgen om 10.00 uur. Dan start de optocht vanaf het weiland tegenover OBS Dijkerhoek. Ieder jaar bouwen buurten en vriendengroepen mooie en ludieke wagens. Na de optocht vindt de prijsuitreiking plaats in de feesttent.


Zeskamp

Tijdens de zeskamp op zaterdagmiddag barst de strijd los om De Bonte Paard Bokaal. De spellen staan dit jaar in het teken van het thema ‘Circus’.

 

Cash’n More onder de luifel

Na de zeskamp start er alvast een voorproefje van het avondfeest aan de voorkant van de tent, onder de luifel. Daar warmt Cash’n More vanaf 16.00 uur het publiek op. Van akoestische country & blues tot een ingetogen elektrisch repertoire; het komt allemaal voorbij. 

 


Disco Boontje, Baby Blue en The Allstarz

De zaterdagavond is de avond voor feestvierders uit de hele regio. De aftrap wordt gegeven door onze lokale DJ: Disco Boontje. Van de bekendste carnavalshits tot Top 40 muziek en de allerleukste meezingers; een perfecte start van de zaterdagavond. Op het grote podium staat Baby Blue. Met hun nieuwe, kersverse zanger spelen ze bijna alles. Pop, Rock ’n Roll, Nederlandstalig en zelfs die ene veel te foute zomerhit; niets is te gek. Baby Blue heeft maar één vereiste voor het repertoire dat ze spelen: zolang de nummers maar geschikt zijn om erop te dansen, te springen én mee te zingen.

 

Helemaal nieuw in Dijkerhoek is DJ Act The Allstarz. Zij draaien op de zaterdagavond een uur lang de beste beukers, glijders, Hollandse meezingers en geweldige dance-nummers. The Allstarz zorgen voor een sfeer die vergelijkbaar is met een mix van een gezellige kantinemiddag en een toffe clubavond.

Zondag 26 juni


Brunch

De zondag is de familiedag bij uitstek. Om 11.30 uur begint de dag met een brunch in de tent verzorgd door OBS Dijkerhoek. Dit jaar met De Hoolter Korhanen, die al maanden druk aan het repeteren zijn voor dit speciale optreden.

 

Zandbak, jungle kasteel & overdekt terras

De kinderen kunnen zich het hele weekend naar hartenlust uitleven op het feestterrein met de diverse kermisattracties. Voor de kleintjes is er een grote zandbak en het jungle terras. Daarnaast is er ook dit jaar weer een overdekt terras aan de voorzijde van de tent. De ideale plek om lekker te chillen en te relaxen. Bij mooi weer zit je heerlijk in de schaduw en bij slecht weer zit je lekker droog.

 

Demo politiehonden

Dit jaar vindt er op zondagmiddag een spectaculaire demo plaats. De Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) laat precies zien hoe een hond tot politiehond wordt afgericht en wat ze allemaal kunnen. Er wordt één demonstratie gegeven en wel om 14.15 uur.

De Rode Beatjes, Boh Foi Toch en Alive

's Middags is er in de tent live muziek van drie verschillende bands. Vrij nieuw in de muziekwereld zijn De Rode Beatjes. Een Holtense band bestaande uit Bert, Niels, Lisa en Patrick. In hun korte bestaan en ondanks corona hebben ze al menig zaaltje op de kop gezet met hun zelfgeschreven hits zoals Arfenis Bedarfenis, Nul komma nul en ’t Is wier Zowiet.

De band Boh Foi Toch is voor de meeste mannen en vrouwen ongetwijfeld geen onbekende meer. Ooit begonnen als een band voor het boerenvolk in de leeftijd van 30 tot 60 jaar, blijkt Boh Foi Toch ondertussen fans te hebben van 8 tot 80 jaar. Het publiek verzorgt veelal de refreinen, die uit volle borst en volle dorst worden meegezongen.

 

De laatste noten van het Dijkerhoeksfeest worden gespeeld door de heren van Alive. Vol enthousiasme spelen de mannen een groot repertoire; van Queen tot Bon Jovi en The Stones. In mei 2022 vierde Alive haar 10-jarig jubileum en dat hopen ze op de zondagmiddag in Dijkerhoek nog lekker een keer over te doen.

 

De gehele zondag is de toegang gratis!